Preview

Bezoek ons online

Museum Huis Doorn heeft enkele succesvolle tentoonstellingen die in het verleden zijn georganiseerd online toegankelijk gemaakt. Ook kun je onze collectie en Museum Huis Doorn online vanuit huis bekijken. 

Tentoonstelling Fokker, onbegrensd in leven en werk

Een tentoonstelling over luchtvaartpionier Anthony Fokker en Wilhelm II. Als Duits luchtvaartindustrieel en Duits keizer behoren zij in 1918 tot de verliezende partij. Beiden vluchten zij voor de revolutie en beiden vestigen zich in het neutrale Nederland.

Zowel Wilhelm II als Fokker worden vermeld in het Verdrag van Versailles; de één als hoofdschuldige van de oorlog de ander als bouwer van de superieure Fokker D. VII.

Tentoonstelling De keizer en het Derde Rijk

In 2020 werd herdacht dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. 75 jaar bevrijding betekende ook 75 jaar Huis Doorn als Nederlands eigendom. Het landgoed wordt in 1945 als vijandelijk bezit door de Nederlandse staat in beslag genomen.

De tentoonstelling maakt duidelijk hoe de ‘oude’ keizerlijke familie na 1918 worstelt met het verlies van de macht en blijft hopen op een terugkeer op de troon. De tentoonstelling belicht verschillende historische gebeurtenissen en personen en voorziet ze van een kader en context, zodat de bezoeker er zelf een mening over kan vormen.

Overige tentoonstellingen

Er zijn nog meer interessante tentoonstellingen online te bezoeken, zoals: 'Op die fiets' en werk' en 'Rouw, van keizerin tot corona'. 

Bezoek het museum online

E-museum: neem een kijkje in het park en Museum Huis Doorn.

Online collectie: bekijk de fotocollectie en objecten van de keizer.

.

Museum Huis Doorn maakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online